Câteva cuvinte
Despre noi
Istoric
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 15 Sibiu este situată pe strada Gladiolelor nr. 13 A în mijlocul unui cartier de blocuri şi în apropierea Şcolilor Gimnaziale Nr. 13 şi nr. 18. Acest amplasament favorizează atât afluxul copiilor preşcolari spre grădiniţă cât şi traiectoria lor viitoare spre şcoală.
Unitatea este alcătuită din două corpuri de clădire unite printr-un corp de legătură, iar întreaga construcţie a fost realizată de Ministerul Sănătăţii. Primul corp cu două nivele a fost construit în anul 1972, amenajat şi dotat pentru funcţionarea unor grupe de creşă. Al doilea corp de clădire a fost construit în anul 1974 şi utilizat de Leagănul de copii timp de 14 ani. Din considerente particulare, conducerea Leagănului de copii a hotărât părăsirea incintei clădirii, după care aceasta a rămas neutilizată aproape 4 ani.
În toamna anului 1992 s-a mutat Grădiniţa Nr. 15 în corpul de clădire rămas liber, grădiniţă ce funcţionase până atunci la parterul unui bloc. După demersuri îndelungate, întreaga clădire (ambele corpuri) a fost preluată din patrimoniul Ministerului Sănătăţii şi transferată în patrimoniul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Au urmat amenajări precum montarea unei centrale proprii pentru încălzire, amenajarea de noi spaţii pentru grupele în continuă creştere. Astfel, de la un număr de 4 grupe cu program normal şi o grupă cu program prelungit, datorită fuzionării cu Grădiniţa din incinta fabricii Libertatea si modificării cerinţelor şi preferinţelor părinţilor în ceea ce priveşte programul copiilor, Grădiniţa cu Program Prelugit nr. 15 Sibiu funcţionează în prezent cu un număr de 10 grupe cu program prelungit, dintre care două în limba germană.
Procesul instructiv-educativ se desfăsoară în 10 săli de clasă.
Tot în localul grădiniţei mai funcţionează şi două grupe de creşă.
De asemenea, beneficiem şi de amplasarea în localul grădiniţei a unui cabinet logopedic care are ca scop corectarea tulburărilor de limbaj frecvent întâlnite la vârsta preşcolară şi şcolară. Terapia logopedică se desfăşoară cu o frecvenţă săptămânală, care depinde de gravitatea tulburării de limbaj. Terapia realizează o bună pregatire a copilului pentru şcoală, pentru că, pe lângă corectarea pronunţiei, pune accent pe dezvoltarea vocabularului, formarea aptitudinilor de comunicare, dezvoltarea atenţiei, a memoriei.
În incinta grădiniței este amenajată o bibliotecă dotată corespunzător, cu materiale didactice care ajută copiii în activitatea desfășurată în cadrul instituției și o sală de sport absolut necesară pentru dezvoltarea abilităților sportive ale preșcolarilor. În acest sens este amenajat și un spațiu în curtea grădiniței în care copiii pot desfășura activități sportive în aer liber
Ai nevoie de informații suplimentare?
Contactează-ne
Fie ca este vorba despre locurile libere sau alte detalii îți stăm la dispoziție