Proiecte

Grădinița noastră participă la Programul național „Citește-mi 100 de povești!”, derulat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

Programul sprijină atingerea țintelor strategice urmărite prin stimularea lecturii în rândul copiilor atât la grădiniță, cât și în familie, prin participarea acestora la diverse ateliere de lectură cu invitați adulți sau copii, evenimente, parteneriate, expoziții și alte activități care au ca scop formarea unor obiceiuri sănătoase de lectură.
Motivarea și interesul unui copil pentru lectură sunt determinate de formarea unei relații solide cu cartea, de dezvoltarea unor rutine de lectură de la cea mai fragedă vârstă. Prin lectură se dezvoltă vocabularul, imaginația copilului, inteligența emoțională, se pun bazele exprimării corecte din punct de vedere gramatical și se dezvoltă gândirea critică, se crește capacitatea de concentrare și de învățare.
Participarea la acest program va avea ca finalități și creșterea fondului de carte tipărită disponibil în unitatea de învățământ pentru activitățile de lectură, creșterea calității procesului instructiv educativ, a nivelului de competență profesională prin formarea cadrelor didactice implicate în program în spiritul desfășurării unor sesiuni de lectură adecvate, cu beneficii maxime pentru preșcolari, precum și creșterea vizibilității grădiniței în comunitate prin dezvoltarea parteneriatelor educaționale.

 

gradinita 15 sibiu citeste-mi 100 de povesti
Ai nevoie de informații suplimentare?

Contactează-ne

Fie ca este vorba despre locurile libere sau alte detalii îți stăm la dispoziție